Prezentare VideoPrescrierea electronica
Luăm un caz concret: pacientul primeşte de la medicul care utilizează ICMed trei reţete compensate (pentru diabet, pentru tratament antihipertensiv şi pentru un tratament acut). Se prezintă la una din farmaciile cu sisteme compatibile ICMed. În loc să aştepte în medie 5 minute pentru introducerea fiecărei reţete în sistemul de gestiune a farmaciei, pacientul introduce cardul în cititor şi în doar câteva secunde confirmă transferul reţetelor din fişa sa unică în sistemul farmaciei.

Avantajul nu se rezumă însă doar la factorul timp, ci şi la faptul că sistemul permite farmaciei identificarea produsului exact (pe denumire comercială), recomandat de medic, asigurând astfel continuitatea tratamentului şi evitând întrebările clasice din farmacie:

De care aţi luat până acum?

Nu aveţi cutia veche?

ICMed oferă toate aceste facilităţi - fiind unicul sistem în ţară care permite crearea şi gestionarea unei fişe unice a pacientului şi monitorizarea traseului medical al pacientului la furnizorii de serivicii medicale. Având software destinate cabinetelor medicale de medicină de familie şi de specialitate, policlinicilor, spitalelor, laboratoarelor şi farmaciilor, vine în întâmpinarea nevoilor din întreaga activitate a furnizorilor de servicii medicale şi în ceea ce priveşte preocupările birocratice precum completarea automată a documentelor medicale, raportarea la casele de asigurări şi urmărirea indicatorilor proprii epidemiologici, de activitate şi de buget.

Utilizarea pe scară largă a unui sistem electronic, de generaţie nouă, precum ICMed, oferă beneficii atât în sistemul medical public, cât şi în cel privat, sprijinind medicul şi pacientul.